7 Ključnih Elemenata Do Uspeha ~ #3: Odluka

(Ovo je 3. od 7 elemenata uspeha, a ostale možeš da vidiš ovde:  I | II | III | IV | V | VI | VII )

Element #3: Odluka

Nekada imamo i jasnu viziju šta tačno želimo, imamo i verovanja da to možemo da postignemo, ali ipak i dalje ne uspevamo da to i realizujemo. Desi se da krenemo, uložimo vreme i trud, čak uložimo i veći napor… ali nam se karte prosto ne otvaraju. Ili se događaju stvari koje nas ruše i zaustavljaju, uprkos našim najboljim naporima. Zato je sledeći ključ uspeha na koji treba obratiti ozbiljnu pažnju: nivo privrženosti svome cilju.

Pošto mi ovde ne pričamo o malim i jednostavnim promenama, već o ozbiljnim i značajnim postignućima koja će uticati na značajno poboljšanje kvaliteta življenja ~ jasno je da te promene nisu lagane kao “perce na vetru“. Traže dosta naših resursa, vremena, energije, pa i novca, i nekada će postavljati istinski velike izazove ispred nas.

Ako u vezi svog cilja osećaš samo želju ~ koliko god ona duboka, snažna i iskrena bila ~ to ti neće biti dovoljno da ostvariš što si naumila. Želja nema dovoljnu moć da napravi promenu, u trenucima kada postane teško. U tim trenucima, želja opada i gasi se.

Zato je za postizanje uspeha u tvom ozbiljnom projektu potrebno da doneseš čvrstu ODLUKU ~ da ćeš to što želiš (i tačno tako kako želiš!) ~ postići.. ostvariti i živeti kao svoju realnost, BEZ OBZIRA NA SVE. Da te nikakve prepreke neće prepasti, umoriti, zaustaviti.. i da čak i ako se desi da posustaneš i padneš (što se dešava jednako svima) ~ ustaćeš, otresti prašinu sa svog kaputa, i odlučno nastaviti dalje!

“The master has failed more times than the beginner has even tried.”
— Stephen McCranie

Zastani na tren ovde i zamisli se:

» Da li ti je poznata ta razlika u osećaju unutar sebe ~ kada nešto samo želiš.. i kada nešto odlučiš da ćeš imati?

Kada ovaj korak jednom dobro uradiš, pređi na » element br. 4.

Sa ljubavlju,

Radi sa Vesnom Lee

Ili zakaži svoj potpuno besplatan razgovor da dobiješ više informacija.

(Photo credit: Alaa Othman)