The Journal – dnevnik, notes, kalendar, podsetnik

Ako si iole pratila moj rad, bilo čitanjem mojih tekstova, bilo praćenjem mojih videa, onda zasigurno znaš da stalno ponavljam: “Pišite, pišite, pišite!” – zato jer je pisanje najefikasniji način za ostvarenje svojih ciljeva, bez obzira da li je reč o materijalnim željama ili emotivnim snovima. Prosto, ne postoji niti jedan uspešan čovek a da ne vodi svoje beleške, i to je jednostavno tako.

The Journal” je elektronski notes i dnevnik sa kalendarom, savršen kako za rad na sebi, tako i za beleženje ideja, razvoj bilo kojih projekata, čuvanje uspomena u svim formatima, za beleženje misli kako ti nailaze (čuveni brainstorming), kao i razmišljanja koja ne želiš da deliš na glas ni sa kim drugim.

Dnevnik, notes, agenda, kalendar i podsetnik – jedan softver, a koji će ti ispuniti sve potrebe »

• beleženja..
• razmišljanja..
• kreiranja..
• organizacije..
• praćenja napretka.. kao i
• čuvanja svojih uspomena.

Kupujem odmah

Ja ga koristim već gotovo čitavu deceniju (kada sam ga ja kupovala je bila verzija br. 4, a sada je već 7 :)), i evo zašto je toliko dobar:

1. Savršeno je jednostavan za upotrebu

 • Unosiš svoju belešku odmah. – Podesiš “The Journal” tako da se pokreće kada ti pokreneš Windows.. tako ti njegova ikonica stoji u taskbar-u i pozivaš ga u sekundi, samo klikom na nju.
 • Pravi zapise bogato i krajnje živopisno. – To je super kako za čuvanje uspomena, tako i za kreiranje novih projekata. “The Journal” ti nudi sve opcije za bogato formatiranje teksta: biraš vrstu, veličinu, boju slova, itd. Ali on nije samo za pisanje: možeš da crtaš tabele, da ubacuješ fotografije, muziku, video fajlove, Excelove fajlove, i dr.
 • Lako prelistaj ili revidiraj svoje ranije unose. – One od juče, ili od prošlog meseca ili od pre nekoliko godina – sasvim je svejedno: odabereš ih prostim klikom na kalendar.
 • Nađi svoju misao od prošle nedelje, ili broj telefona koji je unet pre 6 meseci. – “The Journal” ti omogućava pretragu kroz sve tvoje kategorije i unose (uključujući i opise slika) i to na sve načine: preko jedne određene reči koju tražiš, kolekcije više reči (koristeći “i” ili “ili” između), kao i fraza.

2. Moćan je i fleksibilan

 • Podseti sebe! – “The Journal” nudi podsetnike za više tipova aktivnosti: sastanke, događaje, zadatke i specijalne dane.. potpuno lakih za upotrebu. Možeš ih napraviti za bilo koji datum: bilo u prošlosti, sadašnjosti, ili budućnosti.
 • Organizuj svoje misli! – “The Journal” ti dopušta da napraviš onoliko kategorija i tema koliko god ti to želiš. Npr. možeš da napraviš jednu kategoriju “Moj Dnevnik”, drugu “Poslovne beleške”, treću “Poezija”, četvrtu “Moj kuvar”, petu “Putovanja”.. itd. Možeš čak da označiš različite delove jednog istog unosa sa dve ili više tema. Praktično, možeš da vodiš beleške, planove i evidencije o svemu što ti se dopada ~ na način na koji ti se dopada.
 • Pravi linkove sa bilo čime. – Možeš da ih praviš sa stranicama iz samog dnevnika, ili sa Web stranicama, email adresama, ili drugim fajlovima u tvom kompjuteru (čak i kada su rađeni u drugim softverima).
 • Sinhronizuj “The Journal” sa svojim softverima na tabletu i/ili na mobilnom telefonu. – Uvezi svoje beleške i unose iz mobilnih aplikacija kao što su EverNote, Penzu, i sl.
 • Sinhronizuj višestruke kopije svog notesa. – Ako imaš instaliran “The Journal” npr. na svom laptopu na poslu i desktop računaru kod kuće – sasvim lako ih možeš sinhronizovati.
 • Napiši tekst u notesu i pošalji ga u svoj Blog! – “The Journal” sarađuje sa većinom blog softwera.
 • Printaj svoje zapise. – “The Journal” štampa zapise sa potpunim formatiranjem za bilo koji Windows-ov štampač.
Želim da ga kupim sada

3. Siguran je.

 • Čuvaj svoje tajne tajnim! – “The Journal” koristi state-of-the-art enkripciju i zaštitu lozinkama. Takođe, ima i moćne opcije tipa hot-key za brzo “zaključavanje” notesa, kao i  Lock on Minimize opciju (da se “zaključa” sam čim spustiš prozor).
 • Podesi sigurnost na koliki god nivo ti želiš! – “The Journal” ti omogućava da namestiš nivo sigurnosti onoliko visok ili onoliko nizak koliko ti odabereš. Možeš ga imati potpuno otključanog, a možeš setovati još dodatne, posebne lozinke za svaku kategoriju.
 • Želiš više od normalnog nivoa sigurnosti? – opcije koje “The Journal” nudi su više nego što je većini ljudi potrebno. Ipak, ako je tebi potrebno još više zaštite, postoje i dodatne opcije koje možeš da vidiš → ovde.

4. Pouzdan je.

 • Sam sačuvava tvoje zapise. – “The Journal” automatski čuva tvoje zapise tokom tvog rada. Ali, razume se, to možeš u svakom trenutku da uradiš i ti, ručno.
 • Ne brini za svoje podatke! – “The Journal” ima Sqlite bazu za skladištenje podataka koja je jedna od najpouzdanijih i najstbilnijih. Prevazići će nestanke struje, Windows-ove padove,  padove softvera, itd.
 • Ima Backup i Restore mogućnosti. – Možeš da praviš Backup koliko god to često hoćeš. I možeš ga praviti na samom hard-disku računara ili na eksternom disku.
 • Lako preseli svoj dnevnik na novi kompjuter! – Sve što treba da uradiš je da napraviš backup na svom starom kompjuteru, da instaliraš “The Journal” na svoj novi kompjuter i da uradiš restore iz tog backup-a. I – eto ga!

Ako ti se sve ovo dopada, “The Journal” možeš da kupiš klikom na dugme ispod i da ga upotrebiš već danas (ili da ga daš na poklon nekome koga voliš).

Želim da ga kupim sada

A ukoliko želiš da najpre isprobaš ovaj softver i vidiš koliko ti se sviđa i u kolikoj meri zadovoljava tvoje potrebe ~ to možeš uraditi potpuno besplatno i to u trajanju od 45 dana! Taj period je dovoljan za razvoj bilo kog tvog projekta, bilo da je samo beleženje svojih misli, vođenje dnevnika ili razvoj potpunog biznis-projekta.. ⇒ ovaj softver će ti se prikazati u svojoj punoj vrlini i moći ćeš da ga proceniš. A nakon toga, ako ti se dopadne – možeš izvršiti kupovinu (i samo uneti parametre i radosno nastaviti sa korišćenjem), ili ga pak jednostavno obrisati.

Besplatnu verziju možeš preuzeti ovde:

Besplatna proba

A ukoliko želiš da meni postaviš bilo koje pitanje u vezi sa ovim proizvodom, najslobodnije mi ga pošalji, i odgovoriću ti u najkraćem mogućem roku.

Želim ti baš puno uživanja tokom korišćenja ovog fantastičnog dnevnika.. i da u tebi inspiriše mnogo moćnih ideja, čarobnih uvida i pravih rešenja!